Bayram yaklaşırken Gaziantep baklavacıları da yoğun bir mesaiye başladı. Siparişleri yetiştirmek için çalışan ustalar, 24 saat esasına göre üretim yapıyor.
Normalde günlük 30-40 ton olan baklava üretimi, bayram yoğunluğunda 60 tona, arifesinde ise 90 tona çıkıyor. Üretilen baklavaların 3’te 2’si yurt dışına gönderilirken, 3’te 1’i ise Gaziantep’te satılıyor.
Antep baklavasını diğerlerinden ayıran en önemli özellik ise elle açılan ince hamuru ve kullanılan kaliteli malzemeler. Baklavacılar, taş fırında pişirme ve ilk hasatta elde edilen yeşil Antep fıstığı kullanma gibi geleneksel yöntemlere bağlı kalıyorlar.
Bayram dolayısıyla talepte artış yaşayan baklavacılar, halkın baklavaya daha kolay ulaşabilmesi için indirim yaptılar. 950 lira olan baklava fiyatı, 599 liraya düşürüldü. Bu indirimden sonra talepler 5 kat arttı.
Müşterilerden Halil Karakam, Gaziantep’in en önemli tatlısı olan baklavayı bayramda ikram etmek için aldığını ve fiyatın da uygun olmasından dolayı memnun olduğunu söyledi.